Försäkringskollen

Segelbåtar som glider fram på öppet hav.

Välkommen till Försäkringskollen

Här kan du ställa din försäkringsfråga och söka information bland frågor & svar. Hittar du inte svar på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss. Använd kontaktformuläret här nedan.

Jag ska tävla utomlands, vilket skydd har jag genom försäkringen via tävlingslicensen?

Vi ska hyra en båt av en annan klubb, vad behöver vi göra för att säkerställa att vi inte behöver ta hela kostnaden om olyckan är framme?

Jag seglar kiteboard/foilande bräda, innefattas jag av försäkringen via tävlingslicensen? Om inte, vilket försäkringsbolag kan jag vända mig till?

Hur gäller ansvarsförsäkring för ledare, tränare, volontärer i olika situationer, tex att det blir en olycka med en av klubbens ribbar som instruktörerna eller en förälder kör?

Om jag som domare, annan funktionär, kommer till en klubb som jag inte tillhör och får en båt som jag ska använda, hur ser då försäkringsskyddet ut om jag skulle krascha båten. Jag vet ju oftast inte om båten är klubbägd, privat och OM den överhuvudtaget är försäkrad. Hur mycket måste jag kolla innan?

Hur ser mitt skydd ut som "kringresande funktionär” vid resor, på plats etc? Behöver man teckna en egen personförsäkring eller? 

Hur ser ansvarsförsäkringen ut för oss funktionärer? Hemma på klubben och när jag är ute på uppdrag hos någon annan klubb. 

Hur är skyddet i alla olika delar om jag åker utomlands på ett uppdrag som funktionär?

Behöver klubben ha en åldersgräns för de som kör klubbens båt?

FAQ – Ställ din försäkringsfråga

Ställ din fråga direkt